Am intalnit in ultimele doua saptamani o intreaga caravana de carutze de oameni. Unii erau complet previzibili, unii echilibrati si senini, altii antipatici si umbrosi. Cativa sunt buni de personaje de comedie, altii te fac sa auzi aproape corul tragic surround , si bineinteles, cei mai multi stau bine la capitolul drame.

Pentru mine de data aceasta, fiind in aparenta in bataia vantului dar in realitate in mana Lui Dumnezeu, a fost insa foarte important sa gasesc un minim de disponibilitate. Si la fel ar fi pentru oricine aflat in locul meu , intr-o babilonie  in care nu intelegi bine inca unde stau punctele cardinale si nici care sunt trendurile, tabu-urile, sensibilitatile, pericolele, tiparele etc….Dintre toti acestia , cativa au fost disponibili, si nu se pot incadra la vreo categorie , oricare ar fi ea. Si nici nu ma refer neaparat la cei care m-au ajutat, pentru ca nu e vorba neaparat despre asta decat rareori, in situatii extreme, ceea ce nu e cazul.

E vorba de o flexibilitate a sufletului care te pune in capacitatea de a relationa, de a intra intr-un prezent acum, in altul peste o ora, etc…. Dincolo de aceasta disponibilitate, care este un fruct, o consecinta palapabila a iubirii, a smereniei si a credintei, dincolo de aceasta capacitate de a te lasa, de a fi pe faza, de a primi si de a da, de a crea, actiona si cateodata de a uita, dincolo de asta ameninta dupa usa o schizoida forma de egoism si suferinta ireala.

Deci dintre aceasta shatra de oameni , s-a adunat o carutza plina de oameni disponibili. Sunt recunoscatoare, vesela si uimita pt-de fiecare din ei in parte si pentru toti laolalta.  Slava Domnului ca nu toata lumea traieste blocat in propria camaruta cu gratii si ziduri groase, si ca asa intre noi, astia hobbitzii from all over the world we are doing just fine thanxxxx!!!!!!!!!!!!

Reclame