walnutWALNUT (THE SPELL-BREAKER)

Pentru cei care in viata se cunosc pe ei insisi in sensul unor idealuri, dar care in anumite ocazii (nu foarte frecvente) se lasa abatuti de la drumul lor si isi pierd directia din cauza unor forte exterioare si a unor blocaje interioare. Pentru cei care nu se mai pot adapta si nu pot gasi metode noi pentru a iesi din scheme invechite, desi functioneaza dupa principii pe care nu le pierd din vedere.

Walnut/Nucul/ Juglans regia/ iubeste soarele si infloreste intre aprilie si mai. Este o planta impunatoare care ajunge pana la 30 de metri inaltime, prefera un pamant cu umiditate sporita si nu poate creste in imediata vecinatate a altor arbori. In diferitele culturi existente se identifica cu simbolismul mortii sau dimpotriva cu cel a vietii si fertilitatii. In general Walnut e asociat tranzitiei: nasterii, pubertatii, casatoriei, bolii, mortii.

El este un remediu-pod: face trecerea intre lucrurile trecute si cele viitoare, intre cele vechi si cele noi. Doneaza putere sau forta celor care, desi sunt capabili de a trai in prezent datorita deschiderii pe care o au, nu pot trece la urmatoarea faza evolutiva, nu pot abandona trecutul.

Bach spune: “pentru toti aceia care isi doresc sa faca un pas inainte, sa rupa tiparele emotionale inradacinate, sa paraseasca limitele intre care s-au invartit pana acum, pentru a o lua de la inceput” . Este un tratament al rigiditatii, dar si al unei personalitati oprimate in sensul expresiei, care tanjeste dupa o capacitate de adaptare pe care inainte o avea in mod natural.

Este remediul la care apelezi dupa ce vezi ca si dupa ce a plecat a zecea sageata albastra , ai ramas in gara asteptand locomotiva cu aburi pentru ca asa ti-a desenat tie bunicul trenul.

Este distractiv cum seamana nuca cu capul nostru: forma miezului cu creierul, duritatea cojii cu teasta. O data ce fontanela s-a inchis, nu mai avem contact direct la lumea spirituala, trebuie sa invatam sa realizam noi acest contact si sa ne aducem aminte cum se asculta vocea ce am indepartat-o. Ceea ce ne protejeaza pe de-o parte, ne inchide si ne limiteaza pe cealalta. Orice forma rigida a unui gand sau orice imagine statica se aseaza ca si o bariera. Momentele de trecere din evolutie se bucura de o protectie ridicata si de o deschidere diminuata. Vulnerabilitatea crescuta cere delicatete.

Sunt momente cand se cere fiintei sa se intareasca pentru a putea trece de umbre si arde negativitati, momente cand trebuie doar sa inveti sa convietuiesti pentru putina vreme cu nesiguranta, fricile, amintirile dureroase si conditionarile prezentului. Dar acestea sunt doar prima parte din orice schimbare de acest tip, ele insotind in mod natural o schimbare a schemelor mentale, o lustruire, o revolutie a campului energetic .

Sunt perioade critice, in care simitim nevoia de protectie mai mult decat de obicei, dar in care riscam si sa nu mai iesim din carapace, chiar daca nu ne-am dorit acest lucru. Respingem instinctiv influentele nocive din exterior, fortarea asupra noastra a unor lucruri care ne-ar face sa simtim ca pierdem ceea ce stim noi deep inside ca suntem, impotriva drumului pe care sufletul il cunoaste dinainte (providenta), dar riscam sa ne inchidem de tot si sa nu mai gasim nici un exit.

Walnut este un scut invaluitor de lumina, nu o coaja/carapace dura de lemn, un uter protectiv care ne adaposteste pana la finele incercarii, dupa cum dealtfel arata si floarea din care este extras. La nivel fizic si emotic, Walnut se foloseste de fiecare data cand o persoana este intr-o schema care il tine legat si blocat sau intr-un context la care nu se poate (din cauza ca nu vrea, si bine face) adapta cu usurinta, de la o relatie distructiva pana la o mana in ghips.

Din punct de vedere astrologic, el ar simboliza trecerea de la Scorpion la Sagetator, momentul in care Marte taie lanturile trecutului si deschide fereastra spre un viitor deja activat.

P.S. Pret Florile lui Bach:  Dupa cum am mai spus, remediile Bach se gasesc in magazinele Plafar, costa cca 20-30 de lei o sticluta si se iau in lipsa cofeinei, ceaiurilor, mentolului si oricaror produse ce contin uleiuri esentiale. Sunt foarte sensibile deci aveti grija cand deschideti sticluta sa fie intr-un loc aerisit si fara mirosuri puternice/fum iar de pastrat, se pastreaza departe de aparatura electronica si de alte recipiente cu arome/mirosuri. (eu le tin in dulapul cu haine) SA NU LASATI VANZATOAREA SA LE TREACA PRIN APARATUL DE CITIT CODUL DE BARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reclame