87983149

Astazi sunt foarte bucuroasa. A luat sfarsit lunga ameteala in viata mea, in incercarea de a intelege ce mi se intampla cu visele si perceptiile cu care se ocupa creierul meu dragul de el toata noaptea si care numa numa nu imi dau pace. Azi noapte pe la 4 m-am lamurit odata pentru totdeauna, sunt linistita si multumita acum. Pentru asta trebuie sa multumesc cartii Terapia Destinului si mai ales, din tot sufletul meu, autorului acesteia, Vasile Andru care m-a luminat in sfarsit, si destul de mult. Va spun si voua ce am retinut, sa va ajute daca cumva aveti si voi asa o apetenta pentru “spectaculos” ca si mine dar totusi vreti sa traiti simplu si frumos inainte de toate. Toate acestea apar si in scrierile a diversi sfinti parinti, doar ca aici au fost prezentate mai simplu si mai condensat, mai pe un inteles pe care sa il pot cuprinde si eu cu mintea mea mult mai putina  si experimentata decat una “atot-cuprinzatoare” si mai ales mult mai inclinata spre eroare.  Eroare de care am scapat de data asta,  ce bucurie!

Prezenta celor trei stalpi: gandirea buna (meditatie, rugaciune, introspectie, citire, rugaciunea inimii etc) cuvantul bun si actiunea buna sunt singura garantie a unei lucrari divine/inalte

Stabilitatea mintii este prima ilumininare.Prelungeste-o cat mai mult si cheam-o cat mai des. Fugi la ea si nu baga in seama orice senzatii, agitatii, indoieli.

Iertarea inseamna stralucirea raspunsului. Tu fa-ti lumina , nu-ti fa dreptate.

Multi se chinuiesc in frustrare din nestiinta de a sacrifica. Cand ai putin, singurul mod de a nu te durea putinul este sa daruiesti. Un sacrificiu senin rezolva o frustrare intunecata. Numai cei saraci, deposedati si subtiri/umili stiu sa daruiasca.

Cei care fac excesul inversat al ascezei, care isi doresc experiente spirituale care le depasesc mult masura la care sunt, agreseaza legile naturale, firescul vietii si propriul lor trup. Cei care nu vad cum Dumnezeu se exprima si prin trup, isi pierd si trupul si il pierd si pe Dumnezeu. Sacrul coboara in cotidian de la intrupare incoace in toate gesturile simple , zilnice: mancatul, lucratul , relatiile.

Rugaciunea este o terapie holista, si mai mult decat atat. Ea trateaza intregul fara sa se mai preocupe de cauza bolii. Vai de rugaciunea fara introspectie, ca prapastia se va adanci.Vai de introspectia fara rugaciune caci vidul nu va fi umplut.

Reclame