cate ceva din ce am retinut pe parcurs. cand mai imi amintesc, mai adaug.

1.Daca intalnirile intre oameni sunt de cele mai multe ori sincere si spontane, statistic este foarte interesant de vazut de ce anume stau oamenii impreuna. De cele mai multe ori , din pacate, rezultatele unui astfel de sondaj ar putea sa te faca sa devii destul de cinic. Slava Domnului ca nu ne intereseaza statisticile.

O relatie poate functiona pe termen mai indelungat numai daca cei implicati sunt la randul lor parte din ceva mai mare decat ei doi, sa ii spunem un scop comun, daca tot asa am intitulat postul asta. (nu vorbesc  despre obiective DELOC). Mai vag sau mau definit, acest scop comun depaseste limitele „self”-ului restrans al persoanelor, si demonteaza instant pe 1+1=2. Este vorba de nasterea unor forte creatoare si de declansarea puterii de sacrificiu, in forma ei cea mai pura si pozitiva. Daca unde sunt doi oameni care vor lucruri unul de la celalalt se nasc mai devreme sau mai tarziu forte distructive, pentru ca la un moment dat se termina sau se umple „vasul” si schimbul nu mai e necesar, atunci cand ei sunt „together in something” lucrurile stau complet diferit.

„Unde va veti aduna doi dintre voi in numele Meu, si Eu voi fi in mijlocul vostru” Atunci cand stiu ca sunt investit pe un astfel de plan (pe care de cele mai multe ori nu il constientizez intr-o forma definita) eu pot sa  imi anulez egoismul si sa las de la mine, pot sa renunt la o gramada de  lucruri ce tin de mine insumi chiar daca nu neaparat rele in sine, sa accept lucruri care in mod normal m-ar face sa ies din schema in secunda doi si sa trantesc usa in spatele meu. Sacrificiul devine astfel parte integranta fara sa fie facut doar de dragul lui insusi, dragostea cunoaste forme mult mai apropiate de adevarata iubire, toate emotiile si tensiunile care ne bruiaza de obicei trec in plan secund, isteriile si exagerarile se calmeaza fara efort. Cand te simti important, nu iti mai dai atata importanta singur.

2.camilica: partea afectiva este un fluid, care are nevoie de recipient, de vas, de albie. el curge in functie de un mal drept si un  mal stang , sapa acolo unde  e necesar, erodeaza acolo unde poate, ia curbe, prinde viteze diferite. Daca malurile se surpa sau dispar la un moment dat se produc inundatii, ravagii, si in cazuri extreme devine un soi de mlastina.

3. iubirea nu are motiv, obiectiv, data scadenta, caderi, momente de uitare sau de senilitate,  asteptari. noi avem.

3. din intalnirea a doi sau mai multi oameni cu buna intentie, care au o relatie vie cu Dumnezeu si se cunosc cat de cat pe ei insisi, nu iese niciodata ceva rau. raul nu intra din exterior si in rest ar trebui sa fie „safe” : atunci cand te apropii de aproapele tau, e simplu ca buna ziua, il iubesti. Daca esti bagat in ale tale, daca vrei lucruri de la celalalt pentru tine, daca te folosesti, daca exista „ascunzisuri”, minciuni, frici puternice, complexe cu radacini, atunci si cea mai favorabila dintre intalniri poate de-curge intr-o drama. Tot mai in gluma mai in serios, am auzit spunandu-se ca un om egoist poate duce cu el 7 oameni in groapa, ca norocul ca de obicei nu sunt lasati sa ramana asa orbi nici unii nici ceilalti, suntem re-directionati, resuscitati, treziti, ni se dau sanse la infinit.”

„Love hurts’ ii o alaturare foarte proasta de cuvinte,pentru ca ar fi trebuit spus „love never hurts”. Trebuie numai sa nu pervertim cuvantul asta care ne este si mama si tata. Sa le spunem pe nume la toate fara rusine, din moment ce suntem cu totii vizati: posesivitate, mandrie, nevoie de protectie, frica de singuratate, pofta, gol, lene, nesiguranta , lipsa de „self esteem”, inconstienta, lasitate, neputinta. Uite zic eu prima: eu una le am pe toate in mine.  Se intampla ceva daca recunosc asta de fiecare data cand apare vreuna din ele?

Reclame