Ma exprim asa cum stiu, nu va legati de cuvinte si nu va poticniti in ele, eu le pun pe foaie asa cum vin in forma cea mai directa, incerc sa nu bag interpretari si sa nu dau nuante ce tin de gustul personal. Sunt lucruri pe care multi le stiti, si le-ati primit la fel ca si mine. Exista o literatura a intelepciunii, exista surse teologice, exista oameni luminati in jur si cuvintele lor vor fi ceea ce voi scrie. In plus fata de acestea, nu am decat o anumita deschidere (nu numai in sensulplastic ci una concreta) inspre ce e dincolo de trup si de acolo mai vin cateodata mesaje pozitive. Ele sunt atat de simple incat nu pot fi puse sub semnul intrebarii decat cu mari eforturi.

De fapt va rog foarte insistent sa nu legati aceste lucruri de mine ca persoana, cu toate ca eu imi asum (atat cat este posibil) responsabilitatea pentru ele. Imi cer iertare de pe acum lui Dumnezeu, “si voua fratilor” pentru ca din multele mele rataciri, patimi si pacate nu reusesc sa realizez o coerenta intre mine ca persoana si aceste informatii care mi s-au dat. Este vorba despre un esec personal, eu sper ca temporar, despre luptele mele care nu trebuie sa va afecteze pe voi cu nimic. Nu exista lacune si lipsuri in invatatura Bisericii lui Christos, ea este perfecta, exista insa lenea si incarcatura mea negativa care ma opreste sa pot sa las sa se vada toate acestea in mod constant. Mai bine de atata nu m-am descurcat pana acum, atata tot.

„De-ar intelege-nsfarsit cineva si-ar slavi , tulburat, indelungata statornicie ce doar in imnuri se poate rosti. Si numai de zei pote fi auzita.”Rilke/Orfeu XIX

Reclame